kapcsolat

Tarján Veronika
Művészeti vezető

Mobil: +36 20 593 48 02 
E-mail: aproszinhaz@gmail.com
Web: www.aproszinhaz.hu



Nyári táborok a Nohában!

2014.05.16. 11:16 aprószínház

Az idő még ugyan nem mutatja jelét, hogy valaha is eljönne a nyár, de mi már összegyűjtöttük nektek a 2014-es Noha táborok részletes programját!

 

Mit érdemes tudni a Noháról:

„Nemottalvós” alkotótábor 5-16 éveseknek, hétfőtől - péntekig, reggel 9-től délután fél 5-ig. Lehet egy-egy napra is jönni!

A tábor célja, hogy a megtervezett, de a szabad fantázia használatára, rögtönzésre és helyzetfelismerésre sarkalló játékos programok keretében a gyerekek minél több ismeretet sajátítsanak el környezetükről, egymásról és saját képességeikről.

HA MÁJUS 10-ig FIZETED BE A TÁBOROKAT MEGKAPOD TAVALYI ÁRON, VAGYIS 27000 FT-ért!

3 típusú táborba várunk: 

tábor: 5-12 éves gyerekeknek vegyes korcsoportban, különös figyelemmel arra, hogy minden korosztály igényeire tekintettel legyünk.

projekt hét: 10 éves kortól, 09.00-16.30.

Egy hét tábor vagy projekt hét ára:

30 000 Ft, melyből 10 000 Ft-ot előre kell befizetni. 

Testvérkedvezmény: 25 000 Ft                                             

Egy napra: 7000 Ft

Két táborban való részvétel esetén: 27000 Ft a második tábor ára!

 délutáni projekt hét: 10 éves kortól, 14.00-18.00-ig. 

 20000 Ft, melyből 10 000 Ft-ot előre kell befizetni.

 testvérkedvezmény: 17000 Ft, a kistesónak. 

egy napra: 5000 Ft

Érkezés 9 órakor, délelőtt játék, ebéd után egy kis pihenő következik- általában a parkban- majd délután folytatjuk a munkát és a játékot, így érjük el, hogy 6 órára egy nagyon fáradt és kierült gyermeket kapjon vissza a kedves szülő. A reggelin kívül három étkezést biztosítunk egy közeli étteremben.

 

Táboraink:

 

JÚNIUS 16-20.- Színjátszó Tábor- Császár Rékával és Bisztricsány Lindával 
6-10 éves gyerekeknek!

Ha érdekel a színház és minden, ami mögötte van; ha szeretnél egy előadás részese lenni; egy társulat tagjává válni, itt a helyed!
Nem kell, hogy színész legyél, de ha van kedved, egy hétig az lehetsz. S ha a kulisszák mögötti világ érdekel, akkor se maradj otthon, legyél díszlet, jelmez tervező, világosító, dramaturg, vagy akár rendező.
Létrehozunk egy előadást, amit a hét végeztével be is mutatunk a család örömére.
 
1. nap: társulat építés- ismerjük meg egymást, bizalom játékok, közös feloldódás
2. nap: darab választás- a darab elemzése, játék a szöveggel
3. nap: jelenet készítés, improvizálás; beszéd, mozgás fejlesztés
4. nap: díszlet, jelmez, kellék készítés közösen
5. nap: főpróba és végül bemutató- persze a premier buli sem maradhat ki.
JÚNIUS 30- JÚLIUS 4.- Mozgolódó Bisztricsány Lindával

Drámás testszerető tábor örökmozgó bölcsiseknek és kis ovisoknak.

Ugrálj, fuss, cigánykerekezz, bukfencezz, tapsolj, táncolj, nevess, gurulj, énekelj és segíts Mangó cicának felébredni, megkeresni, kiszabadítani, elmondani, felkutatni, felmászni, leérkezni, átbújni, elkapni...megnyugodni.

A foglalkozások során fejlődik a testtudat, testséma, nagymozgások, finommotorika, téri tájékozódás, együttműködés, figyelem, kifejezőkészség, koncentráció...és mindehhez 'csupán annyit teszünk' , hogy segítségül hívjuk képzeletünket, játékos, mesélős kedvünket, amit a különböző autentikus és feldolgozott világzenék segítenek még magasabban szárnyalni.

Napi menetrend:

 9:00-9:30 érkezés (igény szerint lehet korábban is)

szabad játék, tízórai

10:00- 11:00 Mozgolódó foglalkozás

szabad játék

12:30 ebéd

13:00-14:00 pihenés, mese olvasás

14:00-16:00  a délelőtti foglalkozáshoz kapcsolódó témájú kinti program 

 

 
 

JÚLIUS 21-25.- Délutáni színjátszós projekt hét- Császár Rékával és Bisztricsány Lindával 
Színházi workshop 12-15 éveseknek!
 
Játsszunk színházat! Legyünk mi a látvány, mozgás megálmodói; szülessen belőlünk a darab és a próza! 
Egy hét alatt a drámapedagógia eszközeivel egy előadást hozunk létre a gyerekek segítségével, ami velük készül és róluk szól. Mert a képzeleterő és a játékosság nem csak a kisebbek kiváltsága!
14:00-ra várjuk a színház iránt érdeklődőket, akik ki akarják magukat próbálni egy komolyabb próbafolyamatban. Egészen 18 óráig tart a foglalkozás, közben persze lesz idő játszani és pihenni is. A hét végére egy kis műsorral is készülünk, ha a csapat is érez magában affinitást.
 

 

JÚLIUS 28 - AUGUSZTUS 1.- Kuruttyoló Békakirály -Tarján Veronika, Mogyoró Kornél

Hangszerbemutatos, zenés, mesés tábor

Lenyűgöző utazásokra csábít a Kuruttyoló békakirály, aki nem csak varázslatos meséivel, hanem a világ népeinek dallamaival kápráztatja el a gyerekeket.

A Kuruttyoló békakirály messzi és közeli tájak gyönyörű dallamain és történetein keresztül mutatja be más népek kultúráját és zenei világát. Meséi tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal és minden fülnek való csodával.

A nagy sikerű előadás sorozat és hangoskönyv tematikájára egy tábort indítunk, amelyben a gyerekek behatóbban foglalkozhatnak zenével, hangszerekkel és találkozhatnak különböző meghívott zenészekkel. A tábor programjai között megtalálható a hangszerkészítés, játékos szolfézs, hangszerbemutató, dramatikus zenei nyelv használat, más kultúrák dalainak tanulása és sok más érdekesség mellett egy Kuruttyoló Békakirály előadás is.

 

 

AUGUSZTUS 4-8.- Világforgó- Tarján Verával éCsík Andreával 

táncos zenés tábor nagyobbacskáknak- 7-12 éveseknek

Színházi alapgondolatokra épülő foglalkozáson a gyermekek tánccal mozgással, zenei eszközökkel ismerkednek az őket körülvevő világgal. Érzések, gondolatok, kifejezések, feldolgozása a nonverbális kommunikáció segítségével. A résztvevő gyermekek a kurzus alatt a játékon, a formán, és a módszeren keresztül fejlődnek (koncentráció, mozgás koordináció), és ami a legfontosabb önfeledten, szabadon játszanak.

A tábor alatt különböző népek autentikus vagy feldolgozott népzenéi jelennek meg, és meghívott táncosok is tanítanak más-más autentikus táncokat (indiai, spanyol, magyar, francia, bolgár, görög…).

 

AUGSZTUS 25-29.- Tündértánc- Tarján Verával és Bisztricsány Lindával 

Táncoljunk együtt!  3-5 éveseknek

Ha szeretnéd, hogy gyermeked hangszeren tanuljon, vagy táncoljon, vagy egyszerűen csak fontosnak tartod, hogy a zenei, mozgás kultúrája fejlődjön, és szeresse, otthonosan mozogjon a zene, tánc világában, már kis gyermekkortól szükség van a ritmuskészség és a testtudat megalapozásához. A tündér-tánc táborban, a gyermeked zenei, ritmus és mozgás biztonságot sajátíthat el. Elsősorban azt tartjuk fontosnak, hogy a gyermek megszeresse a táncot és a zenét és így a gyakorlása is élvezetes játékká, válik a későbbiekben.

 

Ha kérdésetek van, elérhetek minket facebook oldalunkon, vagy az aproszinhaz@gmail.com-on.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aproszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr566172636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása